Maksun saaja: MRL HOME OÜ
Reg.Nr. 12227996. KMKR EE102036875
Kannikese tee 12-2, 74001 Viimsi Eesti
Y-tunnus 29100566. VAT Fi 29100566

Pankkiyhteydet / tilinumeromme:
SEB Pankki EE491010220209235226
SWIFT: EEUHEE2X
Luminor Pankki EE461700017004432243
SWIFT: RIKOEE22
Whirlpool ACMT6332IX

Kaasuliesi/sähköuuni 60cm
Ruostumaton teräs
Sormenjälkiesto

Energialuokka: A
11 ohjelma
Uunin tilavuus: 59l
Sähköuunin teho 2,8kw
Säädettävä ajastin
Kiertoilmauuni
Kolminkertainen uuniluukun lasi

Tarvikkeiden ulosvedettävä säilytyslaatikko

Katalyyttiset seinämät helpottavat uunin puhdistusta
Uunivalo
Lieden levytyyppi Kaasu
Uunin tyyppi Sähkö


 


 

 

Hinta: €475

Tekniset tiedot

Väriruostumaton teräs
Uunisähköuuni
Sisävalojah
Uunitilan tilavuus l59
Grillijah
Sähkösytytys uunissajah
Sähkösytytys polttimissäjah
StopGas polttimissajah
Ajastinjah
Korkeus cm85
Leveys cm60
Syvyys cm60

Neuvoja

Lieden ostoneuvoja!

Liesi on yksi tärkeä osa keittiötä.
Peruslietenä pidetään jo pitkään sähkötoimintaista lattialiettä.
Jossa on joko emalitasolla valurautalevyt, keraaminen lasipinta
keittoalueillä ja sitten  keittotason alla uuni. Nykyaikoina ovat
kodinkoneiden valmistajat tuoneet kotikeittiöihin runsaasti
muitakin ratkaisuja. Lieden ostaja saa nyt valita lattialieden ja
erillisten kalusteisiin sijoitettavien keittotasojen ja uunien väliltä.

Taso
Keittotaso voi olla emalinen, teräksinen, keraaminen, induktiotoiminen
tai kaasutaso ja uuneilla on mitä erilaisimpia ominaisuuksia.
Valinta kuitenkin kannattaisi tehdä hyvissä ajoin, ehkä jopa ennen
keittiön suunnittelua.

Keittotason pinta on lasikeramiikkaa, johon kuumenevat keittoastioiden
paikat on merkitty. Yleensä keraamiset tasot kuluttavat hieman vähemmän
sähköä kuin valurautalevyillä varustetut tasot. Massiivisten valurautalevyjen
lämmittämiseen kuluu enemmän aikaa ja sähköä. Keraamista pintaa on
myös helpompi pitää puhtaana. Keittoalueita on tyypillisesti neljä, mutta
joskus myös useampia siten, että jonkun keittoalueen pinta-ala voi olla
laajennettavissa suuria keittoastioita varten. Säätimet voivat olla tasoon
merkittyjä hipaisukytkimiä tai perinteisiä vääntimiä.

Mitat
Liesien mitat ovat yleensä standarttisina 50cm ja 60cm leveät ja
korkeus jää 85-90cm väliin. Normaalisti niissä on korkeuden
säätö mutta on myös matalampiakin malleja vain 85cm korkeana.
Tavallisen uunin tilavuus on noin 50-60 litraa.

Uuni
Uuni on tyypillisesti sähkötoiminen, mutta se voi olla myös
kaasutoiminen esim. kaasuliesissä missä myös taso on
kaasupolttimillä. Uunit eroavat toisistaan paitsi muotoilussa, myös
tilavuudessa, peltien koossa ja toiminnoissa. Uuniin voi halutessaan
hankkia runsaasti erilaisia ominaisuuksia:

Ominaisuudet
- Grillivastus on nopea antaa ruokaan väriä ja herkullisen, rapean pinnan.
- Irrotettavat pellinkannattimet jättävät sileän seinän ja helpottavat siten
uunin puhdistamista.
- Kiertoilma tunnetaan parhaiten siitä, että sen avulla uunissa voidaan
paistaa useampia pellillisiä ruokaa tai leivonnaisia yhtä aikaa.
Kiertoilmatoiminnolla uunin takaseinän puhallin kierrättää takavastusten
lämmittämä ilmaa uunitilassa.
- Lapsilukko estää liedessä mekaanisesti uuniluukun avautumisen
pelkästä kahvasta vetämällä.
- Lukko voi olla myös elektroninen, jolloin se estää uunin käynnistämisen
ja asetusten muuttamisen.
- Lasiluukku, josta näkee hyvin uunin sisälle, helpottaa paistamisen tarkkailua
ja kypsyyden arvioimista.
- Liesikello edellyttää uunilta usein digitaalista näyttöä, jota ei aina kaikkein
edullisimmissa malleissa ole. Tyypillisesti kello näyttää ajan, mahdollistaa
käynnistymis- ja sammumisajan säätämisen ennalta ja toimii munakellona.
- Teleskooppikannattimet tuovat uunin sisällön tasaisesti ulos uunista
ja helpottavat turvallisen otteen saamista painavista kuumista padoista ja vuoista.
- Lisäksi on liesissä yleensä mukava vetolaatikko keittiövläineiden
säilytykseen.

 

Pari hyvää syytä miksi valita induktiotaso.
Induktion lämmitystapa perustuu sähkömagneettiseen värähtelyyn. Sähkövirran
aikaansaama magneettikenttä kuumentaa keittotasolla olevan astian pohjan ja sisällön.
Induktiotasossa yhdistyvät kaasun nopeus sekä helppo ja turvallinen käsittely. Ateriat
valmistuvat entistä nopeammin, koska lämpö siirtyy välittömästi ilman viivettä. Tavallisten
keraamitasojen pinta muuttuu erittäin kuumaksi. Ensin kuumenee keraaminen lasi ja
sitten keittoastian pohja. Tähän kuluu sekä energiaa että aikaa. Induktio kuumentaa
vain keittoastian pohjaa ja siirtää energian välittömästi keittoastiaan.

Energiankulutus pysyy pienenä, koska kuumeneva
alue säätyy keittoastian koon mukaan. Tämän ansiosta vain
keittoastian pohja kuumenee, ei siis koko keittoalue. Myös
turvallisuus lisääntyy, koska keittotaso tunnistaa, onko sen päällä
keittoastiaa vai ei. Energiankulutus pysyy pienenä, koska kuumeneva alue säätyy
keittoastian koon mukaan.

Astiat
Induktioliedellä lämpiävät emali-, valurauta- ja  teräskattilat. Kupari-,
lasi-, keramiikka- ja alumiinikattilat taas eivät käy.Induktiopohjalla
varustettuja astioita voidaan käyttää myös perinteisillä liesillä.

PowerBoost -toiminto
PowerBoost lisää keittoalueen tehoa tilapäisesti, jotta kiehuminen
nopeutuu. Esimerkiksi 21 cm vyöhykkeen teho nousee 2,2 kW:sta
3,3 kW:iin eli 50 prosenttia. Koska tehoa tarvitaan paljon,
etu- tai takaosan keittoalueita ei voi tällöin käyttää samanaikaisesti.
PowerBoost kytkeytyy automaattisesti käytöstä 10 minuutin kuluttua.

Kuinka induktiotasolla pidetään ruoka lämpimänä?
Paina samanaikaisesti + ja -, jotta näyttöön tulee C. Nyt keittotaso
pitää lämpimänä. Edeltävällä lämpötilalla ei ole mitään merkitystä.
Voit lopettaa lämpimänä pitämisen painamalla + tai -.
Näkyviin tulee tavallinen numero ja voit valita tehotason.

Hyödyt:
- turvallisempi
- nopeampi
- energiaa säästävämpi
- helppokäyttöisempi